tisdag 16 februari 2010

Hallon och chokladmuffins.




Godmorgon!
Måste ju göra skäl för namnet på bloggen och lämna ut mitt första muffinsrecept...

Det blir ett på choklad och hallon som jag knåpade ihop igår och provsmakade under stor njutning till Sveriges första OS guld - Underbart i dubbel bemärkelse!

Muffinsrecept (ca 12 muffins)

Smör 50 g
ägg 2 st
socker 2 dl
vetemjöl 3 dl
bakpulver 2 tsk
kakao 3 msk
grädde 1/5 dl
mjölk 1/5 dl
riven 70% 50 g
choklad
Hallon 1 dl

Ställ muffinsformarna i en teflonmuffinsform, det gör att de inte faller eller tappar formen.
Sätt ugnen på 225 C°
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa äggen och sockret poröst.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta i äggsmeten.
Tillsätt smöret och gräddmjölken och blanda om ordentligt.
Tillsätt den rivna chokladen och hallonen och vänd, så att du inte tappar "fluffigheten" i smeten.

Häll smeten i formarna och låt grädda i ugnen i 10 minuter.
Om du vill lyxa till det lite extra kan du ringa chokladsås över och toppa med ett extra hallon.

Muffinsen blev inte jättesöta i smaken så vill du att de ska vara det adderar du 2 msk vaniljsocker eller sockrade hallon.

Lycka till!
Jennie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar