fredag 19 februari 2010

Äpple och kanelmuffins



Hej i snöyran!

Fördelen med vinterväder är inomhusaktiviteter som t.ex. bakning.
Nackdelen är enormt högt intag av kaffe, vilket gjorde att mjölken var slut när jag skulle baka. Mjölken fick ersättas med grädde - supergott!

Här kommer mitt senaste muffinspåhitt, ett mycket lyckat dito , om jag får säga det själv!

Muffinsrecept (ca 12 muffins)

Smör 50 g
ägg 2 st
socker 2 dl
vaniljsocker 1 msk
vetemjöl 3 dl
bakpulver 2 tsk
grädde 1 dl
rivet grönt äpple 1 st
kanel 3 msk

Ställ muffinsformarna i en teflonmuffinsform, det gör att de inte faller eller tappar formen.
Sätt ugnen på 225 C°
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa äggen och sockret poröst.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta i äggsmeten.
Tillsätt smöret och grädden och blanda om ordentligt.
Tillsätt det rivna äpplet och kanelen och vänd, så att du inte tappar "fluffigheten" i smeten.

Häll smeten i formarna och låt grädda i ugnen i 10 minuter.

Lycka till!
Jennie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar